De schilder en het meisje

Het verhaal begint waar het ook eindigt, de dag waarop Elsje Christiaans wordt verhangen voor haar misdaden. Maar wat is er daarvoor juist allemaal gebeurd ? En wat heeft de mysterieuze schilder te maken met dit meisje?

Al deze vragen worden doorheen het boek beantwoord, maar wie  de antwoorden wil vinden, mag niet bang zijn van een beetje denkwerk. Het verhaal zet aan tot denken, en bevat daarbij ook veel filosofische elementen. Nochtans voelt het boek niet zo aan, wat het aangenaam maakt om te lezen.
Ondertussen blijft Margriet de Moor je tergen met de vraag wie de schilder eigenlijk is. Het antwoord ligt verborgen in kleine hints doorheen het hele verhaal.
Je moet wel je hoofd erbij houden want er wordt vaak doorheen de tijd gesprongen en als je niet oppast raak je de draad kwijt.
Naarmate het verhaal vordert, krijg je ook meer voeling met de schilder en hoe een nieuw schilderij tot stand komt. Welke psychologische ontwikkelingen hij meemaakt en hoe het doek zich verder manifesteert in zijn hoofd.
Als je houdt van zoeken, denken en lezen is dit zeker een aanrader.

Dit bericht werd geplaatst in de wereld van het boek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie