De Maagd Marino

In 2001 ontmoetten Armin Meiwes en Bernd Jürgen Brandes elkaar via het internet. Armin wilde ooit mensenvlees eten, Bernd wilde opgegeten worden, en zo gebeurde het. De maagd Marino, een boek geschreven door Yves Petry is op deze gebeurtenis gebaseerd.

Het eerste hoofdstuk bevat de meest schokkende gruweldaden van het hele boek (een afgesneden penis en een doorgesneden keel). De maagd Marino is geen boek voor wie een goed horrorverhaal wil lezen want voor het verdere verloop van zijn boek voert Yves Petry een ijzersterk psychologisch onderzoek over hoe iemand zo’n daden kan verrichten. Ook bevat het verhaal vele diepgaande en prachtige zinnen, volledige hoofdstukken gaan vaak de filosofische richting uit, wat alleszins een pluspunt is. Hierdoor is er doorheen het hele boek een eigenaardig gevoel van vervreemding, onder andere door het ongebruikelijke vertelstandpunt. Ondanks de verwarring die kan ontstaan wordt dit niet ervaren als een negatief aspect.

Doordat Petry de waargebeurde feiten niet slechts reconstrueert, maar allerlei details in het verhaal verandert en toevoegt, tilt hij het boek naar een hogere dimensie. Hoewel eigenlijk onbegrijpelijk, worden de motieven van beide personages door Petry’s verbeelding toch geloofwaardig in deze afdaling naar de meest duistere krochten van de menselijke psyche.

De Maagd Marino is een fantastisch, diepgaand verhaal. Mensen die zich uitgedaagd voelen om een diepzinnig boek te lezen gaan best onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde boekhandel.

Dit bericht werd geplaatst in de wereld van het boek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie